Cipőüzemben jártunk

2017. február 20-án a Nyuszis csoportos gyerekekkel ellátogattunk a cipőüzembe.

Indulás előtt beszélgettünk arról, hogy kinek hol dolgoznak a szülei, milyen foglalkozásokat ismernek. Megbeszéltük, hogy most egy olyan üzembe látogatunk el, ahol cipőket készítenek.  Sok kisgyerek említette, hogy a cipőüzem boltjában már járt az anyukájával, és ott nemcsak vásárolni, de még játszani is lehet, hiszen sok érdekes játék várja a kisgyerekeket.

Nagy izgalommal indultunk útnak, hiszen most nem a vásárlás volt a célunk, hanem, hogy megismerkedhessünk a cipőkészítés mesterségével.

A cipőüzem tulajdonosa vezetésével végigjárhattuk azt az utat, amíg egy darabka bőrből kiscipő lesz és a bolt polcaira, majd a kisgyerekek lábára kerül. A gyerekek megnézhették, kézbe vehették a különböző formákat, kipróbálhatták azt a gépet, amivel kiszabják a cipőfelsőrészeket. Megcsodálhatták a varrógépeket, megfoghatták a kaptafákat. Láthatták hogyan kerül a kiscipőre talp. Majd az elkészült cipőt be is csomagolhatták.

A látogatás során sok élménnyel, ismerettel gazdagodhattunk. A gyerekek nagyon örültek az ajándékba kapott kis cipős dobozoknak, amibe, majd otthon a „kincseiket” tarthatják.

Ezúton is köszönjük Komáromi Lászlónak, a Tanoda D and Kft. ügyvezető igazgatójának, hogy lehetőséget biztosított számunkra, hogy betekinthessünk a cipőüzemben folyó munkába és további sikereket kívánunk.

Cseréné Marczal Zsuzsanna

Óvodapedagógus

Perkáta, 2017. 02.21.

DSC00542 DSC00550 DSC00564 DSC00565- DSC00566

DSC00552