Életünk a Macis csoportban

Lassan elérkezünk a boldogabb ovis időkhöz, amikor már nem olyan fájdalmas az otthontól, anyától való elválás, így már nyitottabbak, oldottabbak a gyerekek.

Persze előfordul még reggelente egy kis pityergés, de már várnak az ovis élmények, játékok, barátok. Mikor reggelente belépnek a csoportba, köszöntjük egymást, picit beszélgetünk, de bizony már hamar otthagynak minket, mert vár a sok játék.

Reggeli előtt elmegyünk a mosdóba, végig a folyosón mondókázva, énekelve. Mosdózás után reggelizünk. / Ha olyan a reggeli pl. mézes, vajas, lekváros, nutellás kenyér, akkor újra mosdózunk./

Reggeli után jönnek az érdekes dolgok! Énekelünk, mondókázunk,verset mondunk, tapsolunk, elutazunk „Meseországba”, képeket nézegetünk a világ dolgairól, tornázunk vagy valamilyen ábrázolás tevékenységet végzünk pl. ragasztunk, festünk, gyurmázunk stb.

Ezután játszunk! Építünk, babázunk, mesekönyvet nézegetünk, főzőcskézünk, bábozunk, fodrászkodunk, orvosos játékot játszunk,  kirakózunk, szerelünk, autózunk, nevetünk és sírunk!

Mivel ennyi minden után mindenki éhes, eszünk egy kis „varázssütit” ami energiát és boldogságot ad, majd felöltözünk és kimegyünk levegőzni: az udvarra vagy sétálni.

Fél tizenkettő körül bejövünk, átöltözünk, mosdózunk, majd ebédelünk. Ebéd után újra mosdózunk, majd mivel még csak kiscsoportosok vagyunk, a pacsálás után általában át is öltözünk!

A délis gyerekek utána elköszönnek, a többiek megkeresik az ovis ágyukat, kis alvósjátékot választanak, majd a mese után halk álomzenére egy nagyot alszanak.

Felkelés után mosdózunk, majd uzsonnázunk. Egy kicsit játszunk a saját csoportunkban, majd akiért jöttek elköszön és hazamegy.

Mindennap egy kicsit más, mint a többi: mindennap okosodnak , ügyesednek,fejlődnek, önállósodnak!

Néhány kép ovis életünkről!

Perkáta, 2016-11-29.

 

Kárász Ferencné

óvodapedagógus

058

060-1

dsc02345

dsc02350

dsc02352

078