Első Perkátai Lovas Találkozó

Első Perkátai Lovas Találkozó

Perkátán már több lovas rendezvény volt, hivatalos verseny, amatőr verseny, de most valami új dolgot hoztak létre, mellyel hagyományt kívánnak teremteni. A Találkozót két magánszemély, két hagyományőrző lovas Oláh István és Cséza László szervezte. A rendezvényt több magánszemély és vállalkozó támogatta, az Önkormányzaton, a Perkátáért Közalapítványon és a Perkátai ÁMK-n kívül is.

A szervezők ezúton is köszönik a felajánlásokat, a támogatást!

Az egész napos program nagyon jól sikerült a helyi lovasokon kívül érkeztek Pusztaszabolcsról, Iváncsáról, Besnyőről, Nagyvenyimről, Szabadegyházáról, Seregélyesről és Sárosdról is vendégek, versenyzők.

A délelőtt folyamán fogatos amatőr versenyen vehettek részt a három fős csapatok, majd délután a lóhátas verseny következett, nem mindennapi ügyességi feladatokkal.

A Verseny főbírája ifj. Horváth Árpád volt, aki a 2012-es OTP Lovas Világkupa 6. helyezettje B kategóriás hajtásban, illetve az országos versenyeken is legalább ilyen eredményes hajtó.  ifj. Horváth Árpád elmondása szerint már gyermekkora óta foglalkozik a lovakkal, ezért nagyon fontos számára ez a map, a Lovas Találkozó, hiszen a gyermekek junior kategóriában részt vehetnek egy amatőr versenyen, amely segít  nekik egy egészséges versenyzési kultúrát kialakítani. Ez egy nagyon jó kezdés a fiataloknak, hogy a későbbiekben ők is országos versenyeken eredményesen tudjanak szerepelni.

A Lovas Találkozót a versenyeken kívül több programmal igyekeztek színesíteni a szervezők. A színpadon a perkátai néptáncos gyerekek műsora volt látható, majd a Rozmaring Énekkar lovas dalokat énekelt a vendégeknek. A fogathajtó és a lóhátas ügyességi versenyszámok között Makai Gábor helyi lovas tartott családjával egy négyes fogatós bemutatót. A fogathajtó elmondta, hogy a családjukban mindenkinek van saját lova, amelyek folyamatosan lovagolva vannak és a bemutató ezzel a négy lóval történt.

A délután folyamán két csikós bemutatót is tartottak, a vendégek szórakoztatására. A gyermekekre is gondoltak a szervezők egész nap ingyenesen vehettek részt programokon. Lovaglási lehetőség, légvár, íjász bemutató és íjászkodás, arcfestés és tetkózás várta őket.

A program zárásaként a gyermekek részére malacfogó versenyt szerveztek, ahol két malac “talált” új gazdát magának.

A lovas programok után, elkezdődött a Retro Disco, ami hajnalig tartó mulatást, szórakozást jelentett.

A civil szervezetek közül többen is részt vettek a rendezvényen a Perkátai Nyugdíjasok Baráti Köre, a Perkátai Polgárőrség Közhasznú Egyesület, a Perkátai Régiség Gyűjtő Egylet és a Perkátai Sport Egyesület.

A szervezők minden közreműködőnek, támogatónak köszönik a rendezvény sikeres megvalósításához nyújtott segítséget.

Bogó Anikó

 

Fotó: Papp Péter