„Érik, a szőlő, hajlik a vessző…”

Hagyományainknak megfelelően ebben az évben is megtartottuk a gyümölcs projektünket, melynek záró rendezvénye a szüreti mulatság volt.

A műsort a Nyuszi csoport kezdte: énekeltek, táncoltak, tréfás szüreti és őszi verseket, mondókákat adtak elő óvodás társaiknak. Ezt követte az iskolások hangulatos táncbemutatója, melynek végén táncba hívták az ovisokat is.   Szüret lévén a szőlő és egyéb gyümölcsök kóstolása mellett nem maradhatott el a pogácsaevés sem, amit Czuppon Maris néni készített a gyerekeknek. A pogácsa nem akárhol sült, az óvoda kemencéjében! Nagyon finom lett, a gyerekek jó ízűen ették.

Óvodánk aulájában a szürettel, kapcsolatos kis kiállítást minden csoport megnézte, az óvó nénikkel megbeszélték, melyik tárgynak mi a rendeltetése (prés, szilke, csupor, kulacs). A falon helyet kaptak a gyerekek által készített produktumok is.

Köszönjük a szülőknek, az iskola tánccsoportjának, Horváth Dórának, Czuppon Maris néninek, Bakos Károlyné Ági néninek, Basticz Bálintnénak, a kollégáknak, hogy támogatták a projekthét sikeres megvalósulását.

 

Perkáta, 2017. október 13.

Mosonyi Györgyné

óvodapedagógus

IMG_3424 IMG_3431 DSC_4907 DSC_4915 IMG_6917 IMG_3444