EURÓPAI HULLADÉKCSÖKKENTÉSI HÉT 2020

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét minden év novemberében kerül megrendezésre. Ez a kezdeményezés 2009-ben indult a fenntartható jövő érdekében. Óvodánk – már harmadszor –  az idei évben is sikeresen regisztrált a https://hulladekcsokkentesihet2020.hu/?page_id=485  oldalon 2020. november 23-27. között megvalósítandó „Hulladékból kincs” című  akciójával.

Ezzel az akcióval saját, helyi lehetőségeinket felmérve osztjuk meg ötleteinket annak érdekében, hogy azokat más is megismerhesse és ez által követendő példaként szolgáljon. A hét során szeretnénk megmutatni, hogyan csökkenthető a gyártás, csomagolás során keletkező /láthatatlan/ hulladék mennyisége, mivel azok különféle módszerekkel, technikákkal új „életet” kapnak, a gyermekek és a mi számunkra is kinccsé válnak.

2020-ban a felhívás A LÁTHATATLAN HULLADÉK szlogent kapta.

Természetesen most is szeretnénk az akcióba a szülőket is bevonni. Azonban a COVID 19 vírus miatt a szülők által készített alkotások nem juthatnak el ide hozzánk az óvodába, ezért azokat lefényképezve és feltöltve a zárt facebook csoportokban tudják majd velünk megosztani.

Várjuk a sok kreatív, érdekes ötletet, amelyek otthon, a gyerekekkel a háztartásban megtalálható hulladékokból készültek!

A hét folyamán nem marad el a hulladék válogatása, de csak az óvodában felhasznált termékek csomagolóanyagait, egyéb melléktermékeit fogjuk fertőtlenítés után szelektálni, majd azokból „kincseket” létrehozni.

A hetet egy kiállítással zárjuk, ahol a héten készült alkotásokat tekintheti meg minden óvodás gyermek.

A szülők által feltöltött képekből pedig egy összeállítás lesz majd látható az óvoda honlapján.

Valósítsunk meg együtt egy igazán hasznos hetet!

Perkáta, 2020. november 20.

Győrikné Kargl Mária

óvodapedagógus

plakát