Gróf Győry Terézia Emlékműsor

Gróf Győry  Terézia Emlékműsor

2014. július 20-án, immáron hetedik alkalommal rendezték meg Perkátán a felújított harangtoronynál a Gróf Győry Terézia Emlékműsort. Gróf Győry Terézia, Perkáta kegyura építtette ezt a harangtornyot, az 1888-ban bekövetkezett balesete után a település határán, Selymespusztán. A Polgári Összefogás Perkátáért Egyesület és Ujfalusi Pál helyi képviselő az emlékművet felújította és azóta minden évben egy ünnepséget rendeznek a selymespusztai harangtoronynál.

A rendezvény, mind perkáta történelme, mind egyházi, mind kulturális szempontból igen jelentős program a helyiek számára, mondta el Somogyi Balázs polgármester a megnyitón.

A litániát követően négy művészeti csoport műsorát tekinthették meg a haranglábhoz látogatók. A Vox Caritatis helyi egyházközségi énekkar, a perkátai Rozmaring Énekkar és a szabadegyházai Vadon Nőtt Gyöngyvirág Énekkar dalait, a színpadi műsort még a perkátai népművészeti és néptáncos gyermekek színesítették fellépésükkel.

A kulturális programokat követően a szervezők, Ujfalusi Pál és a Polgári Összefogás Perkátáért Egyesület megvendégelték a résztvevőket és egy kellemes beszélgetéssel zárták a vasárnap délutáni műsort.

Bogó Anikó