Intézménybezárások az országban és Perkátán

A tegnap esti bejelentésben – ami már várható volt napok óta – további szigorítások történnek a koronavírus fertőzésének lassítása és az ország lakosainak egészségvédelme céljából. Az iskolák, mint állami intézmények, hétfőtől, március 16-ától zárva lesznek, így Perkátán is az általános iskola. Az óvoda önkormányzati intézmény, de a március 12-e vezetői értekezletünkön abban állapodtunk meg, hogy az iskolához igazítjuk az óvodai zárlatot is. Így az óvoda is bezár vagy március 16-tól vagy március 18-tól határozatlan időre. Az óvoda már pénteken felmérte, hogy hétfőn hány gyermeket hoznak be a szülők és az akkori jelzés szerint csak épphogy 50 gyermek volt várható, azaz az óvoda majd harmada. Amennyiben szükséges és a tegnapi bejelentéseket rögzítő jogszabály engedi, akkor a március 16-17-e még átmeneti időszak lesz, de már csak azok jönnek óvodába, akik pénteken azt jelezték, ezzel kapcsolatban még a mai minden óvodai csoporttal kapcsolatban megkeresi a szülőket az intézmény és hamarosan tájékoztatást ad a bezárás konkrét időpontjáról. Az iskolai és óvodai zárlatban a gyermekétkeztetés is szünetel.

Az egyéb intézményeink is bezárnak, illetve a legszükségesebb ügyfélfogadást tartják meg. Zárva lesz a könyvtár és kastély, amely már a jövő heti rendezvényeket lemondta. A Perkátai Szociális Központ csütörtöktől már korlátozott ügyfélfogadást tartott, kérjük, hogy az ügyintézést a 06-25/450-609-es telefonszámon tegyék meg. A szociális intézmény a házigondozást és a szociális étkeztetést ellátja, de felmérés zajlik abban a kérdésben, hogy a kb. 120 ellátottat a helyi rokonok, ismerősök hogyan tudják ellátni, amennyiben még nehezebb helyzetbe kerülünk. A felmérések szerint az ellátottak kevesebb, mint egy tizede nem rendelkezik helyben élő rokonnal, segítővel, elképzelhető olyan időszak, amikor csak őket tudjuk ellátni. Köszönjük az eddig jelentkező önkéntesek felajánlását, jelenleg még álljuk a sarat, de lehet, hogy hamarosan élünk a felajánlásukkal, illetve várjuk a további jelentkezéseket.

Míg a Polgármesteri Hivatal is korlátozott ügyintézést fog ellátni, itt az elektronikus ügyintézés mellett telefonon kérjük az ügyek intézését a 06-25/507-570-es telefonszámon.

Perkáta, 2020. március 14. 11.45

Somogyi Balázs

 

Forrás: www.perkata.hu