Kántortalálkozó

Perkátai kántortalálkozó

Június 15-én, vasárnap ismét megrendezésre került az immár három éves hagyomány, a Fejér megyei egyházmegyében is egyedülálló perkátai kántortalálkozó. A rendezvényen huszonnyolc kántor, Marx Ferenc, rácalmási vendég plébános, a Vox Caritatis egyházi kórus és több mint száz érdeklődő vett részt. A hagyományokhoz híven az idei találkozó is egy közös szent misével kezdődött, melyen felavatásra került az eddigi tizenegy mellé még kilenc ministráns. A misén a kántorok és a kórus együtt énekelt, bensőséges, megható légkört teremtve.

„Ez a rendezvény azért fontos, mert a gyerekeknek meg tudjuk mutatni, hogy ilyen is van, és milyen szép. Gyönyörűen énekelnek a kántorok és az énekkar, nagyon megható. Azonkívül közösség teremtő is, egyre többen tisztelnek meg bennünket a jelenlétükkel.” árulta el Toldi Róza Hajnal, a találkozó egyik szervezője.

A rendezvény szervezői a Karitász tagjai, valamint számos külső munkatárs is segíti munkájukat, akik a Karitász égisze alatt dolgoznak.

A szent mise után a hittanos gyerekeket és családjaikat szendvicsekkel és üdítővel, a kántorokat, pedig egy közös vacsorával látták vendégül a szervezők.

Fotók a rendezvényről: