Kézmosás Világnapja

Az UNICEF 2008-ban rendezte meg először a Kézmosás Világnapját, a mozgalom célja az, hogy felhívják a figyelmet a kézmosás fontosságára. Sajnos a mai napig rengeteg ember hal meg olyan fertőzésben, amelyet a megfelelő higiénia hiánya okoz.

Az óvodánkban mindig nagy hangsúlyt fektetünk az egészséges életmódra nevelésre, de a jelenleg is tartó járványügyi helyzet miatt, idén még nagyobb figyelmet kell fordítanunk arra, hogy minden gyermek elsajátítsa a helyes kézmosás menetét, hiszen így kisebb eséllyel juthatnak be a kórokozók az óvodába. Ezért a gyermekek minden reggel érkezés után kézmosással kezdenek.

Idén is felkértük a védőnői szolgálat munkatársait, hogy jöjjenek el az óvodába és néhány percben mondják el a gyermekeknek miért fontos, hogy mindig alaposan kezet mossanak! A védőnénik elfogadták a felkérésünket és ellátogattak minden csoportba, hoztak magukkal mindenféle érdekességet pl: folyékony szappant, kézfertőtlenítő gél-t, kéztörlő kendőt. Majd be is mutatták, hogy miként kell használni őket és bemutatták a helyes kéztisztítás lépésit is!

Ezúton is nagyon köszönjük, hogy ellátogattak hozzánk!

Perkáta, 2020.10.15.

Kovács Gabriella

óvodapedagógus

fecske - kézmosás kézmosás - cica kézmosás - maci kézmosás - nyuszi kézmosás - süni