Közlemény az óvodai működéssel, gyermekfelügyelettel kapcsolatban

A tegnapelőtti bejelentések és tegnap kiadott korlátozó jogszabályokkal kapcsolatban egyeztetés történt a Perkátai ÁMK és a Szivárvány Óvoda vezetésével. Az intézmény március 16-án és 17-én, a két átmeneti napon csak azokat a gyermekeket fogadja, akiket a szülők lejelentettek pénteken.

Március 18-ától az intézmény működésében korlátozások lépnek életbe, miszerint csak gyermekfelügyelet lát el. Kérünk mindenkit, hogy csak a legindokoltabb esetben vegyék igénybe az óvodát. A gyermekfelügyeletnek viszont szigorú feltételei lesznek, csak azokat a gyermekeket fogadják:

  • akiknél mind a két szülő igazoltan munkaviszonnyal rendelkezik
  • ha a gyermek mindenféle betegség (megfázás, influenza is) kapcsán tünetmentes
  • nem fogadja az óvoda gyermekfelügyeleten azt a gyermeket, aki nem óvodaköteles, illetve amely családban kisebb gyermek, vagy az iskoláskorú testvér, az iskolabezárás miatt otthon van

Az óvoda az intézményben a március 16-ától kis létszámú csoportokban fogja az óvodai nevelést, majd pedig a gyermekfelügyelet biztosítani. A gyermekek reggeli átvételét és délutáni elbocsátását zsilipes beléptetőrendszerben fogja megvalósítani, a szülők a gyermeket a pedagógusnak, vagy a dajkáknak az óvodák ajtajában fogják átadni, zárt térbe már nem léphetnek. Étkeztetést csak az intézményben levő gyermekek számára biztosítunk.

Az intézmény felmérése szerint március 16-ára hozzávetőleges 50 gyermeket jelentettek le a szülők, de lehet, hogy ez a létszám is csökkenni fog. Március 18-ától már csak 12-20 gyermeket vár az óvoda a becslések szerint.

Perkáta, 2020. március 15. 11.30

Somogyi Balázs