Látogatás Budapesten a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban

1

2017. január 17-én 42 gyermek látogatott Budapestre a Cicás és a Nyuszis csoportból.

A kirándulás a „Kincses Kultúróvoda 2016” pályázat keretében valósult meg, így a szülőknek sem utazási-,  sem programköltséget nem kellett fizetni.

Megfelelő felkészülés után reggel 8 órakor indultunk külön busszal Budapestre. Szerencsénk volt az időjárással, mert ezen a napon éppen nem volt nagyon hideg, hó, köd nem zavart bennünket, délre pedig még a nap is kisütött.

A múzeumban két csoportra osztottuk a gyerekeket. A Cicások mentek először múzeum foglalkozásra a kiállítás vadászati részére, a Nyuszisok  pedig a múzeum mezőgazdasági részén sétáltak végig. A foglalkozást szakember, Kerékgyártó Judit múzeumpedagógus tartotta a gyerekeknek. Jó érzékkel, kedvesen terelgetett bennünket egy elképzelt ösvényen, egyik teremről a másikra, miközben sok érdekes, izgalmas dolgot mesélt nekünk az erdőről, az erdei állat- és növényvilágról. A foglalkozás címe is a „Hallgatag erdő” címet kapta.

Miután a séta véget ért, a Nyuszisok mentek Judit nénihez, mi pedig a múzeum büféjében megebédeltünk. Ezután mi is végig néztük a mezőgazdasági kiállítást.

Buszunk a Hősök terén a Műcsarnok mögött parkolt, így miközben visszafele sétáltunk, körbejártuk a Hősök tere szobrait, megnéztük a múzeumokat, és a korcsolyázókat a Városligeti Műjégpályán. Élményekkel, ismeretekkel feltöltődve, fáradtan értünk haza.

Ismét bebizonyosodott, hogy nem hiába írjuk a pályázatokat, dolgozunk otthon, munkaidőn túl is egy-egy projekten. Sajnos a mai buszköltségek mellett egy-egy ilyen kirándulás nagyon megterheli a családi kasszát, ami miatt nem minden gyerek tud részt venni rajtuk. Ezért van nagy értéke ezeknek a pályázati pénzekből megvalósítható utaknak, látogatásoknak, hiszen így a szerényebb anyagi lehetőségek között élő gyermek is esélyt kap a részvételre.

Nagy Rita

óvodapedagógus

2 3 4 5