„Liba hét”

Óvodánkba a múlt hét a “LIBA” jegyében zajlott.

Minden csoportban gazdag és ötletes programok várták a gyerekeket, korosztályuknak, fejlettségi szintjüknek megfelelően.

Libás mondókákat, verseket tanulhattak, meséket hallgathattak. De több csoportban dobhattak célba parafa dugóba fúrt libatollal, mely különösen tetszett a gyerekeknek.

A nagycsoportosok lúdtollal, tintával vonalvezetési feladatokat kaptak. Szt. Márton legendájával ismerkedhettek meg.

Filmet nézhettek az ovisok arról, hogyan kelnek ki a kislibák a tojásból, régen hogyan dolgozták fel a tollat, hogyan zajlott a tollfosztás, melyet ki is próbálhattak.

De volt itt libatoll fújás, tollpárnán hempergés is! A Cicás ovisok azt is megtapasztalhatták, mennyi a 100 liba, hiszen annyi libát színeztek és ragasztottak ki a falra. Természetesen a matematikai feladatok is a libákkal voltak kapcsolatosak. (Megszámolták, összehasonlították, sorba rendezték őket.)

A hét lezárásaként pénteken az új oviban folytatódtak az események.

Minden csoport kapott 3 libás feladatot, melynek megoldása után a tornateremben táncház várta a gyerekeket. Egy kis tánc után  “Libák és a róka” mesét nézhették meg óvónők előadásában.

Mivel a néphagyomány úgy tartja:  “Aki Márton napján libát nem eszik, egész évben éhezik!”  ezért természetesen nem maradhatott el a libazsíros kenyér sem, amit igazán jó étvággyal fogyasztottak el a gyerekek!

Köszönöm szépen a szülők és a kolléganőim segítségét, mely hozzájárult ahhoz, hogy a gyerekek újra sok élménnyel gazdagodjanak ezen a héten!

Perkáta, 2021.11.15.

Gálné Bölcskei Rita

Óvodapedagógus

6 20211112_085916 719 20
8 9 10 21 22 23 IMG-6119 24 11 5 1 2 3 4 18