Nyílt nap a Süni csoportban

  1. 11. 28-án hétfőn, nyílt napot tartottunk a Süni csoportban.

Az adventi időszakban csoportunkban is többféle módon igyekszünk ráhangolódni a közelgő ünnepre. Úgy gondoltuk, hogy a karácsonyi készülődés elengedhetetlen része a mézeskalács készítés, a mézeskalács illata, íze, ezért meghívtuk a szülőket, anyukákat, apukákat egy közös sütögetésre, melyet a gyerekek már izgatottan vártak.

A mézeskalácstészta kisodrásához felnőtt segítségre volt szükség, hiszen nem lehet vastag a tészta, de túl vékony sem, azért a gyerekek is kipróbálták a tésztanyújtás fortélyait. A formák válogatása, a tészta kiszaggatása örömmel töltötte el a gyerekeket, mert minden formát ki szerettek volna próbálni. Az első adag sütése közben már kellemes fahéjas illat érződött, mely áthatotta az egész óvoda épületét.

A tojáshabbal való dekorálást, díszítést is nagy lelkesedéssel, örömmel végezték a középső csoportos gyerekek. A szülők díszítő tollakat használtak, a gyerekek ecsettel vitték fel a tojáshabot, melyet ki-ki kedvére színes szórócukorral is dekorálhatott. A mézeskalácskészítés közben adventi időszakkal kapcsolatos énekeket, dalokat hallgattunk, melyeket a gyerekek vidáman énekeltek szüleikkel együtt.

Miután minden mézeskalács díszítése elkészült, jöhetett a kóstolás. A gyerekek véleménye alapján megállapítottuk, hogy nagyon szépek lettek a mézesek és nagyon finom süteményt sikerült közösen elkészíteni.

Sajnos erre a hétre jelentősen megcsappant a gyerekek létszáma csoportunkban, sokan megbetegedtek, így szűkebb családias légkörben tevékenykedtünk, készültek a mézeskalácsaink.

Ezzel a kis verssel kívánunk minden kedves családnak boldog adventi készülődést, az eljövendő ünnepre pedig szeretetteljes együttlétet!

Várfalvy Emőke: Az első gyertya

Ég az első gyertya,

ragyogóan, bátran,

tudja nincs egyedül,

vannak vele hárman,

a hit szelíd fénye,

elvezet majd oda,

hol Szenteste egyszer,

megtörtént a csoda.

Süni csoport dolgozói

IMG-0898 IMG-0889 IMG-0888 IMG-0876 IMG-0901