Partnerkereső találkozó Budapesten

2016. szeptember 28. és október 1. között, Budapesten került megrendezésre az  eTwinning Nemzetközi Partnerkereső Szeminárium, azaz a Budapesti Contact Seminar, melyen óvodánkból Győrikné Kargl Mária és jómagam, Nagy Rita vettünk részt.

Nagy izgalommal készültünk, mert a három napos találkozó munkanyelve angol volt. Az első napon a regisztráció és ismerkedés után Brassói Sándor az Oktatási Hivatal köznevelési elnökhelyettese és Szabó Zsófia az eTwinning Magyarországi Szolgáltatópont Munkatársa köszöntötte a kilenc országból érkezett pedagógusokat.

Ezek után dr Főző Attila oktatási projektkoordinátor és Kanozsay Katalin eTwinning nagykövet előadását hallgathattuk meg. A délutánt műhelymunkával fejeztük be. Minden pedagógus a saját oktatási korcsoportjának megfelelő szekcióba került, így mi olasz, lengyel és bolgár óvodapedagógusokkal kezdtük el a munkát.

Pénteken három csoportra bontották a résztvevőket, mindenkit érdeklődési körének megfelelőn.   A három „workshopban”, az interaktív munka során megismerkedhettünk többek között az IKT eszközök szerepével a tanulásban, a Web 2.0. internetes alkalmazások, szolgáltatások, és  a 21. század technikai eszközeinek használatával az oktatásban . A délután fennmaradó részében  folytattuk kollégáinkkal a közös projekttervezést. Ezen az estén meglepetés program is várt bennünket. Idegenvezető segítségével ismerkedhettünk

meg Budapest látványosságaival, majd sötétedés után a Secundus hajón vacsoráztunk miközben a kivilágított fővárosban gyönyörködtünk.

Szombaton már megvalósult sikeres projekteket, jó gyakorlatokat ismerkedhettünk meg, majd nekünk kellett bemutatnunk a három nap alatt közösen összeállított projekttervünket.

Az esemény végen került sor az e3 –  eTwinning Együttműködések 2016. Verseny eredményhirdetésére, melyen nagy örömünkre, óvodánk csapata a „Kis emberek a Föld körül„ című projektjével elnyerte az év projektje címet.

Az e3: eTwinning együttműködések – evolúció projektet 2012-ben hirdették meg először, azóta minden évben megrendezésre kerül. A pályázat nyertesei részt vehetnek különböző témájú szakmai workshopokon, akkreditált pedagógus-továbbképzéseken, ezen kívül munkájukhoz személyes segítséget is kapnak.

Óvodánk első alkalommal vett részt a versenyen. Projekt ötletünk – melynek témája a környezetvédelemhez kapcsolódó 3 világnap feldolgozása volt az óvodáskorú gyermekek kompetenciáinak megfelelően – még a tavasszal került a nyertes ötletek közé. A nyár folyaman ehhez kapcsolódóan, két óvodapedagógusunk 30 órás, hárman pedig 50 órás tanfolyamon vehettek részt. Ezen tanfolyamok ideje alatt került kidolgozásra és beadásra a végleges projektterv. Ez került azután minősítésre. Nagy örömünkre a Perkátai ÁMK Szivárvány Óvodájának csapata által összeállított „Kis emberek a Föld körül” projektje 2016-ban az Év Projektje címet nyerte el.

A csapat tagjai: Cseréné Marczal Zsuzsanna – Győrikné Kargl Mária – Kovács Tiborné – Mosonyi Györgyné – Nagy Rita

A díj mellé bónusz ajándékként egy óvodai csoport egész napos budapesti kirándulását kaptuk meg, a Millipop játszóházba teljes ellátással (busz, belépőjegy, tízórai, ebéd, uzsonna).

Sok hasznos ismerettel, új tudással, külföldi kapcsolatokkal, közös munkák lehetőségével, és sok élménnyel, érkeztünk haza a találkozóról. Az, hogy mindezt angol nyelven sikerült megvalósítanunk még elégedettebbé tett minket. Köszönjük a szervezőknek a lehetőséget, a sok munkát, figyelmet és segítséget.

 

Nagy Rita

projektvezető

 

thumb_img_3735_1024

 

thumb_img_3736_1024

 

thumb_img_3532_1024

 

thumb_img_3533_1024

 

thumb_img_3534_1024

 

thumb_img_3723_1024

 

thumb_img_3701_1024

 

thumb_img_3649_1024

 

thumb_img_3609_1024

 

thumb_img_3605_1024

 

thumb_img_3603_1024