“Virágos parkok, közterek, magánbalkonok, teraszok, utcák…”

2013. áprilisában, francia testvértelepülésünk St. Maximin egy fotópályázatot hirdetett, melyhez a Perkátai Általános Művelődési Központ is csatlakozott. A pályázat meghirdetésére 2013. májusában került sor. Francia, portugál és magyar képeket vártak a francia szervezők. Mindhárom részről 30 kép került beküldésre.

De hogyan is nézett ki Perkátán a pályázat?! A képek felbontását, témáját megadtuk és határidőre különböző adathordozókon beérkeztek a képek. Az itt kiállított képek mind esztétikai, mind a technikai követelményeknek megfeleltek. Úgy gondolom, akik, most ezen fotókat megtekintik igazolva érzik előbbi, mondatom és egyetértenek azzal, hogy éppen ezen fotók kerültek be a pályázatba. A Perkátai ÁMK zsűri bizottságának higgyék el nem volt egyszerű dolga, a képek kiválasztásánál, rangsorolásánál.

A képek 2014. február elején kaptuk meg a francia szervezőktől és a témához igazodva a tavasz elejére szerveztük kiállításunk megnyitóját.

A tablókon tematikusan helyezték el a szervezők a képeket, a következő témák szerint: A természet szívében, Virágos ablakok, erkélyek, Virágok és azúr, Több virág egy szín: rózsaszín, sárga, piros, Parkok és erdők, Községi munkák, Virágos városok, Virágok és természetes kő, Virágkompozíciók, A lábunknál és a Cserepes Virágok témában.

A megnyitón részt vettek a fotók készítői közül négyen –Basticz Zoltán elfoglaltsága miatt édesanyjával képviseltette magát- Kisné Ujfalusi Ramóna, Klózer Kitti, Nágel Erzsébet és Papp Péter, aki összefoglalta ezt a konkrét fotópályázatot és a természet fotózásról beszélt. Péter a természet védelméről szeretetéről is beszélt és egyúttal  meghívta a hétvégi faültetési akcióra a jelen lévőket. A régi 62-es út körforgótól Perkátáig vezető szakaszához ültetnek szombaton fél nyolctól fákat a természetvédők.

A népművészeti szakkörösök tavaszi műsorát tekinthették meg a vendégek. A pályázatban résztvevőknek az Önkormányzat részéről Ujfalusi Pál képviselő ajándékot adott át.

A csodálatos tavaszi-nyári képek megtekintése mellett a művelődési ház dolgozói egy kis  vendéglátással, tavaszi zenével kedveskedtek a megnyitón résztvevőknek.

Ezúton szeretnék gratulálni az elkészített fotókhoz Basticz Zoltánnak, Kisné Ujfalusi Ramónának, Klózer Kittinek, Nágel Erzsébetnek és Papp Péternek és megköszönni francia testvértelepülésünknek, hogy létrehozták ezt a kiállítási anyagot.

Bogó Anikó

Fotók a rendezvényről: