Civil Fórum Perkátán

Az 1994-ben alakult Civil Parlament 1997-ben február 1-jét jelölte meg A CIVILEK NAPJÁnak. Az eseményről elsőként 1998-ban emlékeztek meg. A civilek napja arra hívja fel a figyelmet, hogy ha nem működnek kellő számban civil szervezetek, akkor az önkormányzatokra sokkal több feladat és felelősség hárul. Csak a civilek, a civil szervezetek felelősségvállalása, társadalmi munkája, jelenléte teheti jobbá az élet számos területét.

Neumann-ház – Irodalmi Szerkesztőség

 

Civil Fórum Perkátán

2014. február 4-én, a Művelődési Házban Civil Fórumot szervezett a Perkátai Általános Művelődési Központ. A civil szférából a legaktívabb egyesületek, klubok, körök részt vettek a fórumon. Közösen értékeltük a 2013-as évet majd mindenki ismertette a 2014-es évre szóló rendezvénytervét. Az egységes rendezvénytervet hamarosan olvashatják itt a perkata.hu oldalon és a Perkátai Hírek következő számában.

Előzetes egyeztetés alapján az Óvodai Szülői Munkaközösség és a Függetlenek Perkátáért Egyesület képviselői jelezték milyen rendezvényeket szeretnének megvalósítani a 2014-es évben.

A fórumon a következő civil szervezetek képviselői voltak jelen:

Perkátai Régiség Gyűjtő Egylet, Perkátai Természetvédő Egyesület, Kalkuttai Boldog Teréz Anya Karitásza, Nyugdíjas Klub, Perkátai Polgárőrség Közhasznú Egyesület, Kisboldogasszony Alapítvány, Irodalmi Kör, Kína Klub, Nyugdíjasok Baráti Köre, Rozmaring Énekkar, Polgári Összefogás Perkátáért Egyesület, Szövőkör, Iskolai Szülői Munkaközösség

Bogó Anikó