Kihelyezésre került “Szúrlak” a kis sün házikó.

Meséltünk a gyerekeknek sünök szokásairól, életéről. Az őszi lombhullás kapcsán a téli álomba készülő kis szúrós állatok védelmére is felhívtuk a gyermekek figyelmét. Nagyon fontos arra figyelni, a kerti munkák pl. tűzgyújtás előtt, a lombok, levelek kupacai alatt, gyakran megbújnak a sünök, és ilyenkor csak óvatosan szabad őket megbolygatni. Késő ősszel ha már hűvösre fordul az idő, ezek a kis tüskés állatok összegömbölyödve téli álmot alszanak. Mit is tudunk tenni az érdekükben, ha nem minden süni találja meg az ideális fészket? “Készítsünk egy házikót!” -Jött a válasz a gyerekektől. Az ötletet megragadva, megkérdeztük a szülőket, hogy kaphatnánk-e segítséget a sünházikó megvalósításában.

Singlár József és felesége Erika néni jelezte, hogy elkészíti nekünk a vágyott kisházat!

Edit néni a dajka nénink pedig a férjével lefestette. Száradás után pedig a gyerekekkel az óvoda kertjében, egy csendesebb, nyugodtabb helyet kiválasztva kihelyeztük. Levelekkel, avarral kibélelve várja új lakóját! A Süni csoportos gyerekek izgatottan várják, vajon beköltözik-e majd a  “Szúrlak” elnevezésű kisházukba téli szállásra egy süni.

Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani Singlár József és családjának valamint Edit néni férjének Bilig Istvánnak munkájukért, segítségükért! Köszönjük nekik!

Rónás Ferencné

Óvodapedagógus

Perkáta, 2023.11.10

IMG_3894 IMG_3895 IMG_3896 IMG_3897 IMG_3898