Látogatás az Adonyi Hóvirág Óvodában

A „Kincses Kultúróvoda 2016” pályázat egyik programja volt, amikor vendégeket hívtunk az intézményünkbe, abból a célból, hogy melyik óvodába járó gyerekek tudnak a legjobban rajzolni. Több fordulóból állt a megmérettetés. Sikerét bizonyítja az a tény, hogy a résztvevő óvodapedagógusok és gyerekek a délelőtt folyamán nagyon jól érezték magukat, ezt folytatni kell. Ebből a kiindulásból kaptunk meghívást az Adonyi Hóvirág Óvodába. Mindkét intézmény lázasan készült a találkozásra. Az adonyi óvodások hóvirág hetébe tekinthettünk be. Stílusos, hóvirágos meghívóval fejezték ki a meghívást. A mi Cicás csoportosaink hóvirágos üdvözlőlappal ajándékozták meg társaikat. Az egész óvodát hóvirág dekorációval díszítették, mely jelzi a tavasz közeledtét. A nagyon kedves fogadtatás mellett óvodásaink bátran, hangsúlyosan, magabiztosan mondták el Zelk Zoltán: Hóvirág című verset. A két intézmény óvodásai közösen tépés-mozaik technikájával hóvirág képet ragasztottak, amit minden kisgyerek haza is vihetett.

A vendéglátók finom süteményekkel, üdítővel kedveskedtek, majd Bálint Ágnes: Mazsola és Tádé meséből néztük meg egy részt. Bálint Ágnesnek (író, műfordító) adonyi kötődése van, itt született, ezt kevesen tudják.

Ez a nap is nagyon tartalmas volt, az intézmények nyitottak egymás fele. Mindkét fél számára eredményes volt a látogatás és megfogalmaztuk azt az igényt, hogy ezt folytatni szeretnénk és meghívást is kaptunk egy szigeti sétára és egy közös kompozásra. Szeretnénk élni a lehetőséggel.

Köszönjük az intézmény valamennyi dolgozójának, hogy élményekben és ismeretekben gazdag programot szerveztek a perkátai óvodásoknak.

Ezúton szeretném még megköszönni a Perkáta Közalapítvány vezetőinek, hogy a buszt ingyenesen rendelkezésünkre bocsátották, és Vátkai Zoltánnak, hogy elvitt bennünket, így a szülőket mentesítettük az anyagi kiadásoktól.

 

Perkáta, 2017.02.22.

 

Kovács Tiborné

óvodavezető

IMG_6707 IMG_6684