Másodszor is sikerült…

Másodszor is sikerült…

 Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő a Nemzeti Tehetség Program végrehajtásának 2015–2016. évi program alapján pályázatot hirdetett a köznevelési és a kulturális intézményekben működő tehetséggondozó programok támogatására. Az intézményünk a lehetőségre felfigyelt, és pályázatott nyújtott be, mely sikeres elbírálásban részesült. A megítélt támogatás összege 1.400.000 Ft.

1 éven keresztül 60 órában 2 óvodapedagógus foglalkozik 8 tehetséges kisgyermekkel.

Célunk, hogy a kiválóan kreatív, átlag feletti intellektuális és szociális képességekkel és az ehhez kapcsolódó nagyfokú motivációval rendelkező tehetségígéreteknek olyan tanulási helyzeteket teremtsünk, ami a tág érdeklődési területeket kielégíti, illetve tovább bővíti. Legfontosabb pedagógiai elveink a gyerekek érdeklődésének középpontba helyezése a kiscsoportosság, az oldott légkör biztosítása, a gyermekek érdeklődésének, kíváncsiságának, felkeltése, együttműködési készségének fejlesztése. A differenciált fejlesztés célkitűzéseinek teljes mértékben megfelel a projektmódszer. A tevékenységek sokszínűsége a képességek egyéni kiteljesedését teszik lehetővé.

A gyermekek fejlődését folyamatosan figyelemmel kísérjük, értékeljük.  Szeretnénk elérni, hogy a gyermekeknek a munka során fejlődjenek a készségeik, ezen belül kapjon teret a kreativitás, kézügyesség, az önkifejezési és koncentrációs képességek és a tehetség gyenge oldalának a fejlesztése.

Kovács Tiborné

projektvezető