Óvodások lettünk – Nyuszi csoport

A járványhelyzet miatt az idén a beszoktatást az udvaron tudtuk megtartani, de így is remek alkalom nyílt arra, hogy a gyermekek megismerhessék az óvoda udvarát a játékokat és az óvónéniket, dajkanénit.

A kezdeti időkben a reggeli elválás még okozott néhány könnycseppet, mert az anyukák-apukák szeretete pótolhatatlan és az óvodába lépés az első komolyabb elválás a szülőtől, de az idő múlásával, már kevésbé sírósak a reggelek. Ezért is igyekszünk olyan szeretetteljes légkört megteremteni a csoportban, mely megkönnyíti a beszokást.

A gyermekek az óvodás létük első napjaiban bátran vágtak bele, az óvoda játékbirodalmának felfedezésébe, melyben igyekeztünk a segítségükre lenni, hogy minél előbb otthonosan mozoghassanak az óvodában. Az első napokban a gyermekekkel felfedeztük az óvoda minden zugát, megkereshették a számukra legkedvesebb játszóhelyeket, megismertük egymás nevét, jelét és megkezdődött az igazi ovis élet!

A Nyuszi csoportban nagyon sokat éneklünk, mesélünk, mondókázunk és ezt a gyermekek mindig nagy örömmel fogadják, lelkesen énekelnek, mondókáznak velünk együtt.

Az ábrázolási tevékenységekben is mindig aktívan részt vesznek. A csoport kedvence a gyurma. Nem telhet el nap a Nyuszi csoportban gyurmázás nélkül. De gyakran festünk, rajzolunk is.

A reggeleket mindig a csoportszobai játékkal kezdjük, rengeteg kedvenc helye van már a gyermekeknek, ahol szívesen építenek, babáznak, főznek, kirakóznak, de a legjobban mindig azt kedvelik, amivel a legnagyobb rendetlenséget lehet csinálni. Játék után mindig együtt teszünk rendet a csoportszobában. Tízórai után, amikor csak az időjárás lehetővé teszi kimegyünk az udvarra, ahol lehet szaladni, mászókázni , csúszdázni, homokozni.

A csoport többsége már ügyesen alkalmazkodott az új körülményekhez és már otthonosan mozog az óvodában. Szerencsére a Nyuszi csoportos gyermekek nagyon önállóak, kevésbé szorulnak a segítségünkre az öltözésénél, cipő húzásnál, de azért mi mindig jelen vagyunk, ha mégis a segítségünkre/támogatásunkra lenne szükségük.

Szeretnénk ezúton is megköszönni a szülőknek a segítséget és az együttműködést az óvodai élet még gördülékenyebbé tételéhez!

Perkáta, 2020.10.12.

Kovács Gabriella és Pásztor Zsuzsanna óvodapedagógusok

FB_IMG_1602062414444 FB_IMG_1602062425422 FB_IMG_1602062436771 FB_IMG_1602062487329 FB_IMG_1602062499825