Perkátai Régiség Gyűjtő Egylet kiállított Tiszakécskén

Perkátai Régiség Gyűjtő Egylet kiállított Tiszakécskén a Nemzetközi Veterán Kerékpáros Világtalálkozón

A Világtalálkozó már 2014. június 25-én elkezdődött.  Rövid és hosszú távú versenyek voltak a kerékpárosok részére. Az iskola tornatermében az ,,Időutazás a magyar utak kerékpárjaival” című kiállítás, volt megtekinthető a Világtalálkozó idején, ahol több mint száz veterán kerékpárt tekinthettek meg az érdeklődők. Június 27-én pénteken, egy régi kerékpár és alkatrészekből álló börze volt a Városi Piactéren.

A Perkátai Régiség Gyűjtő Egylet 27-én délelőtt csatlakozott a programhoz, egy szabadtéri kiállítást rendeztek be, szebbnél-szebb régi pénzekkel, oklevelekkel, használati eszközökkel és kellemes zenével várták a látogatókat. Pénteken és szombaton is sokan nézték meg a kiállítást, rengetegen érdeklődtek a gyűjtemény iránt. A régiséggyűjtők az augusztusi motoros túrát, találkozót és a szeptemberi Arató kiállítást is hirdették már a rendezvényen.

A hétvégén a perkátaiaknak lehetőségük volt kisvasutazni, megnézni a csodálatos települést.

Az este a hagyományos Szent Iván-éji rendezvénnyel zárult, kiváló kulturális, családi programokat kínálva mindenkinek.

Szombaton délután került sor a kerékpáros felvonulásra, a versenyen résztvevő országok a saját kultúrájuknak megfelelően korhű öltözékben kerékpároztak végig a város utcáin. A több száz kerékpáros felvonulása méltó zárása volt a rendezvénynek.

Bogó Anikó

Fotók a rendezvényről: