Projektzáró és magyar kultúra napi rendezvény

A Művelődési Házban tegnap, 2014. január 28-án megrendezésre került a “Tudásdepó-Expressz” “Ötvenhat ok, amiért Perkátán érdemes olvasni” TÁMOP-3.2.4.A-11/1-2012-0040 pályázat projektzáró rendezvénye. A rendezvényen előadást tartott Somogyi Balázs polgármester úr, Szilasy László és Bogó Anikó, projekt menedzser valamint Lászlóné Szabó Edit, szakmai vezető. Az előadásokból megismerhettük magát a projektet,  a szerepét községünk életében, hogy milyen hatást gyakorolt mind a gyerekek, mind a felnőttek kulturális életére és bepillantást nyerhettek a jelenlévők az elért sikerek széles skálájába. Lászlóné Szabó Edit, szakmai vezető a bemutatója végén elmondta, hogy sokkal szívesebben járnak a gyerekek könyvtárba, mióta a pályázat révén szélesebb körben betekinthettek az ott zajló munkába.

A meghívott foglalkozás vezetők, civil egyesületek szép számban képviseltették magukat, s több külsős érdeklődő is meghallgatta a beszédeket. Az előadások után egy kis fogadással várták a vendégeket a rendezvény szervezői. Mindenki jó ízűen fogyasztotta a szendvicseket, s üdítőket.

Az előadások után, pedig kezdetét vette a Mag Színház Vásári Társulat műsora, “Mi az a szerelem?” címmel. A kedves, vicces, néhol elgondolkodtató báb előadás rendkívül nagy hatást gyakorolt a nézőközönségre, így a végén méltán érdemelték meg a nagy tapsot a társulat művészei.

Perkáta ÁMK

Fotók a rendezvényről (Horváth Dóra):