Turisztikai képzés

Perkáta Nagyközség Önkormányzata

Négy évszak program sorozat:

Turisztikai képzés (Térségünk turisztikai- és kulturális lehetőségei)

2014. május 30-án, pénteken került megtartásra a perkátai József Attila Könyvtárban a Négy évszak programsorozat keretin belül egy turisztikai képzés.

A képzésen elsősorban a Polgármesteri Hivatal és a Faluüzemeltetési Iroda munkatársai vettek részt az együttműködő partnereinken kívül. Azért fontos, hogy egy turisztikai képzésen vehetett részt a célcsoport, mert a jövőbeni tervek megvalósításában talán a legaktívabban ők fognak részt venni. Több érdekes turisztikai összefüggés vált számukra világossá, a vizsgán pedig fejlesztési elképzeléseiket, ötleteiket vázolhatták.

10 órakor a vendégek megérkeztek a művelődési házba, ahol Somogyi Balázs polgármester köszöntötte a képzésre érkezőket.

Az első előadást is ő tartotta meg, amelyben a térség kínálta lehetőségeket vázolta fel, illetve egy nagyon érdekes témát hozott a képzésre a megyei kastélyokról, azok parkjairól és a benne rejlő lehetőségekről. A Fejér megyei kertbirodalmak elemzését végezte el az előadó.

Őt követte Bogó Anikónak, a Perkátai ÁMK igazgatójának előadása, mely a Perkátai Győry Kastélyról és a benne rejlő lehetőségekről szólt. A polgármester úr előadásához szorosan kapcsolódott, a legalapvetőbb célokat vázolta fel. Kitűzött cél, a klasszikus kastélyok és kertek egykori sűrű hálózatának visszaállítása, a történeti-művészeti-kertművészeti értékek helyreállítása, a történeti értékű, hiteles Kertbirodalom létrehozása, a „történeti hálózat” működőképes rendszerré tétele kulturális és gazdasági szempontból egyaránt, a zöldfelületek megújítása, rekonstrukciója: a modern zöld gondolat és a klasszikus értékek életképes összekapcsolása.

Az előadások sorát 11 óra 45 perckor Lászlóné Szabó Edit kulturális szakember előadása zárta. Általános turisztikai alapfogalmak a térség kulturális bemutatása volt előadásának a fő célja. A Perkátai ÁMK-n keresztül igyekezett bemutatni azt a PR tevékenységet, amelyre véleménye szerint minden intézménynek és önkormányzatnak szüksége van.

Az előadások után az előadók és a képzés résztvevői közösen ebédeltek majd 14 óra 30 perckor a könyvtár kézi olvasó termében írásbeli vizsgán adhattak számot tudásukról, elképzeléseikről a résztvevők.

Az írásbeli vizsga végeztével került sor a program ünnepélyes zárására és a tanúsítványok, oklevelek átadására.

A nap zárásaként a résztvevők 17 órától Hellebrand Henriett festőművész tavaszi kiállításán vettek részt. „A szivárvány színeivel…”című kiállítás nagy sikert aratott.

 

Perkáta, 2014. május 30.

 Somogyi Balázs

polgármester